ua en ru

Італійський модний будинок Prada виручив 2,1 млрд дол. в IPO на фондовій біржі Гонконгу

Італійський модний будинок Prada SpA виручив 2,1 млрд дол. в результаті розміщення своїх акцій на фондовій біржі Гонконгу, передає Reuters.
"Фондовий ринок живе своїм життям і може абсолютно не залежати від того, що відбувається на ринках розкоші", - зазначила глава відділу аналітики споживчого ринку Mirae Asset Селіна Сіа. - "Попит на розкіш не потребує коментарів і пояснює розміщення таких компаній як Samsonite і Prada в Гонконзі, але ми говоримо про те, що в ці дні ринок досить волатильним".
Зазначимо, сума залучення виявилася приблизно на 20% нижче, ніж очікувалося, через волатильності на фондових ринках і слабкого розміщення виробника модних аксесуарів Samsonite International.
Розміщення покликане залучити кошти на розширення і модернізацію операцій Prada на швидко зростаючому ринку розкоші Азіатсько-Тихоокеанського регіону.
Prada на 95% належить родині виконавчого директора фірми Патріціо Бертель і його дружини дизайнера Міучча Прада. Фірма три рази за останні 10 років планувала розміщення і три рази відкладала його.
За прогнозами консультаційної компанії McKinsey&Co, Китай споживатиме 20% світового виробництва розкоші до 2015 р.