ua en ru

Італійський клуб "Парма" хочуть придбати інвестори з Китаю

Італійський клуб "Парма" хочуть придбати інвестори з Китаю Фото: китайський бізнесмен Цзян Лижан

Потенційні власники планують провести реструктуризацію клубу

Китайські інвестори мають намір придбати права на футбольний клуб "Парма" у італійських бізнесменів. Про це повідомляє Football Italia.

Цзян Лижан, яка є власником іспанської "Гранади" і веде переговори про купівлю англійської "Крістал Пелас", планує купити спочатку 40% прав на "Парму", потім ще 20%, а в майбутньому довести свою частку в клубі до 90%. Зазначається, що Лижан має намір запросити в клуб в якості віце-президента колишнього нападника команди аргентинця Ернана Креспо.

Новий інвестор планує провести реструктуризацію клубу, який в 2015 році був визнаний банкрутом. Одним з головних змін стане запрошення нового віце-президента. На цю посаду розглядається колишнього нападника команди аргентинця Ернана Креспо, він виступав за італійський клуб з 1996 по 2000, а також з 2010 по 2012 рік.

"Парма" в 2015 році була визнана банкрутом і отпарвилась в серію D. На наступний сезон команда піднялася в серію С2. Нинішній сезон "Парма" проводить у серії C. За підсумками сезону жовто-сині набрали 70 очок і посіли 2 місце в турнірній таблиці.

Нагадаємо, раніше китайська компанія Lander Sports Development Co відмовилася від покупки 80% акцій англійського "Саутгемптона".