ua en ru

Італійський Fiat відокремив свій бізнес з виробництва автомобілів від підрозділу з виробництва вантажної техніки

Італійський автоконцерн Fiat Group відокремив свій бізнес з виробництва автомобілів від підрозділу Fiat Industrial, що спеціалізується на виробництві промислових машин, включаючи вантажну техніку CNH та Iveco. Підсумком процесу відділення Fiat Industrial від материнської компанії став початок поводження з сьогоднішнього дня акцій Fiat Industrial на Міланській фондовій біржі, повідомляється в матеріалах Fiat, передає РБК.
Коментуючи завершення процесу відділення, виконавчий директор Fiat Сержіо Маркіонне заявив, що даний момент дуже важливий для групи, оскільки він знаменує собою "і точку прибуття, і точку відправлення". "Зіткнувшись з великими змінами на ринку, ми більше не могли підтримувати разом обидва сектору, які не мають спільних характеристик ні з економічної, ні з промислової точки зору", - зазначив С.Маркіонне.
Крім того, С.Маркіонне також торкнувся питання про можливе злиття Fiat з американським автоконцерном Chrysler, 20% акцій якого італійська компанія придбала в 2009 р. За словами CEO Fiat, найближчим часом сторони не мають наміру починати процес злиття.
За прогнозами Fiat, автомобілебудівний бізнес італійської компанії принесе до 2014 р. доходи у розмірі 64 млрд євро в той час, як Fiat Industrial за той же термін заробить 29 млрд євро.
В даний час до групи Fiat входить підрозділ Fiat Group Automobiles, що випускає і продає автомобілі під марками Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth. Також до групи входять "люксові" Maserati і Ferrari.