ua en ru

Італійські депутати в Криму назвали його російським і закликали зняти санкції з РФ

Італійські депутати в Криму назвали його російським і закликали зняти санкції з РФ Фото: італійські депутати в Криму

Депутати й окупаційна "влада" Криму домовилися розвивати міжрегіональне співробітництво

Делегація депутатів регіональних парламентів Італії, відвідуючи анексований Росією Крим, назвали півострів російським, а також закликали скасувати санкції проти РФ. Про це повідомляє прес-служба кримського парламенту.

Зазначено, що в Криму відбулася зустріч так званого "керівництва" півострова з делегацією депутатів регіональних парламентів Італії на чолі з президентом обласної ради Венето Роберто Чамбетті.

Повідомляється, що у складі делегації - представники депутатського корпусу національних зборів Італії, а також регіонів Венето, Тоскана, Лігурія, Емілія-Романья, Ломбардія, міста Падуя, парламенти яких у 2016 році ухвалили резолюції, що закликають визнати Крим і припинити санкційну політику щодо РФ.

Як наголошується, метою візиту іноземних гостей є "розвиток співпраці в економіці, культурі, а також зміцнення відносин із Росією і, зокрема, з Кримом".

"Ми отримували пропозиції та поради відмовитися від візиту. Але ми тут, бо зацікавлені в розвитку відносин між Італією і Росією, в розвитку співробітництва і вважаємо Крим важливим регіоном Росії з хорошим потенціалом", - заявив Роберто Чамбетті.

Парламентар також висловив думку, що санкції, введені щодо Росії, несправедливі і безпідставні.

"Ми виступаємо проти антиросійських санкцій, вони, насамперед, впливають на тих, хто слабший і бідний. Санкції не ведуть ні до чого. Ми приїхали побудувати міст між Італією і Росією, оскільки ці зв'язки глибші, ніж можна уявити. Між нашими народами більше того, що нас об'єднує, ніж роз'єднує", - вважає глава облради італійського регіону Венето.

"Санкційна політика Італії та Європейського Союзу є хибною, і ми хочемо, щоб результатом наших зустрічей стала якісно нова політика, яка сприймає народ як суб'єкт права й орган влади", - підкреслив Чамбетті.

За підсумками зустрічі окупаційна "влада" Криму і Чамбетті підписали спільну заяву про розвиток міжрегіонального співробітництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупований Крим прибула велика делегація депутатів регіональних рад і представників ділового співтовариства Італії.