ua en ru

Італійська компанія подала в суд на "Газпром" за відмову від "Південного потоку"

Італійська компанія подала в суд на "Газпром" за відмову від "Південного потоку" Фото: глава "Газпрому" Олексій Міллер

Російський монополіст отримав позов на 759 млн євро

Італійська компанія Saipem направила заяву про арбітражний розгляд при Міжнародній торговій палаті в Парижі проти підконтрольної ВАТ "Газпром" South Stream Transport B. V. Про це випливає з матеріалів для інвесторів італійського підрядника, передає РБК.

Зазначимо, що South Stream Transport є оператором будівництва підводної частини "Південного потоку", який повинен був пройти по дну Чорного моря в обхід України, але так і не був реалізований. Тепер Saipem вимагає від нього 759 млн євро.

Компанія уточнює, що ця скарга може бути включена в загальний позов про стягнення збитків за розірвання контракту і неустойки з дочірньої структури "Газпрому", підрахована сума збитків ще не повністю. Вже 15 грудня South Stream Transport був повідомлений про підготовлюваний арбітражному процесі, випливає з матеріалів Saipem.

Представник South Stream Transport передав РБК через офіційного представника "Газпрому", що компанія отримала повідомлення від Saipem про подачу позову в арбітраж через суперечку щодо контракту на будівництво "Південного потоку". South Stream Transport намагався домовитися про врегулювання спору мирним шляхом, але італійський підрядник вирішив судитися. South Stream Transport має намір захищати свої інтереси і повністю заперечує претензії Saipem, стверджує представник компанії. Деталі судового процесу представник South Stream Transport коментувати відмовився.

Нагадаємо, в кінці січня Антимонопольний комітет України ухвалив рішення оштрафувати "Газпром" на 85 млрд грн.