ua en ru

Італійська Eni планує провести розвідку родовищ нетрадиційного газу на шельфі В'єтнаму

Італійська енергетична компанія ENI планує провести розвідку родовищ нетрадиційного газу (наприклад сланцевого газу метану з вугільних пластів та ін.) на шельфі В'єтнаму. Угоду, яка передбачає спільну технічну оцінку потенціалу надр, було підписано з місцевою нафтогазовою компанією Petrovietnam в Ханої. Відповідна інформація міститься в повідомленні ENI.

Як випливає з матеріалів ENI, в січні 2013 р. в Римі компанії підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким італійський нафтогазовий гігант зможе розширити свою присутність у В'єтнамі. Вперше ENI прийшла до В'єтнаму в червні 2012 р. Тоді компанія придбала 50-процентну частку в трьох блоках у Тонкійській затоці, що дало італійській компанії право часткової участі та оперування проектами.

Підписання цієї угоди дозволяє ENI зміцнити свої позиції в Азії - регіоні з великим потенціалом зростання і великими можливостями в сегменті upstream. Раніше ENI вказувала, що зацікавлена в постачанні на ринки Азії газу з розроблюваного родовища в Мозамбіку.

Eni - одна з найбільших міжнародних енергетичних компаній, працює в 79 країнах, загальний штат компанії нараховує 80 тис. осіб. У березні 2012 р. Eni завершила переговори з ВАТ "Газпром" про коректування умов поставок російського природного газу в Італію. Чистий прибуток італійської нафтогазової компанії Eni SpA (доступний для розподілу серед акціонерів) за 2012 р. скоротився на 39,2% - до 4,198 млрд євро в порівнянні з прибутком у розмірі 6,902 млрд євро за 2011 р.

Читайте також: Відносно глави концерну ENI почато розслідування