ua en ru

Італія вводить податок у 100 тис. євро для багатих іноземців

Італія вводить податок у 100 тис. євро для багатих іноземців Фото: Італія обкладе податком багатіїв

Податком обкладаються багатії, які володіють солідною нерухомістю в Італії

Італійський уряд вводить єдиний щорічний податок у розмірі 100 тис. євро для багатих іноземців, що володіють солідною нерухомістю на території країни. Про це пише пише газета La Stampa.

Згідно з інформацією видання, відповідне положення включено в закон про поправки до бюджету. Податок вводиться з метою залучення в Італію великих іноземних капіталів. Таку практику італійський уряд перейняло у Великобританії.

При цьому річний податок у розмірі 25 тис. євро вводиться для членів сімей багатіїв у разі розділеного володіння майном. Серед потенційних платників La Stampa називає відомих співаків та акторів, давно облюбували Італію, таких як Стінг (має маєток в Тоскані) та Джордж Клуні (особняк на острові Комо), а також російських олігархів.

Для сплати 100 тис. євро загальний стан повинно перевищувати 15-20 млн євро. У разі вкладення в акції під 4-відсотковий дохід, в Італії податкова ставка становить не менше 200 тис. євро.

Як повідомляє видання, в пакеті уряду закладені й інші норми, спрямовані на залучення спеціалістів до Італії. Зокрема, пропонується стягувати на 90% менше податків з колись виїхали працювати за кордон науковців і дослідників в разі їх повернення на батьківщину, скорочувати вдвічі розмір податків з успішних менеджерів, а також видавати безстрокову візу підприємцям, які інвестують не менше 1 млн євро.

Нагадаємо, Саудівська Аравія збільшить бюджет на 100 млрд доларів за рахунок нової системи зборів.