ua en ru

Саудівська Аравія збільшить бюджет на 100 млрд доларів за рахунок нової системи зборів

Саудівська Аравія збільшить бюджет на 100 млрд доларів за рахунок нової системи зборів Фото: саудівський принц Мохаммед бін Салман анонсував збільшення податків в країні до 2020 року

Скорочення субсидій і додаткові податки можуть потроїти не нафтові доходи країни

Саудівська Аравія планує поповнити свій бюджет на 100 млрд доларів до 2020 року за рахунок скорочення субсидій і збільшення податків. Про це повідомив принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман в інтерв'ю Bloomberg.

"Це великий пакет програм, спрямований на реструктуризацію деяких прибуткових секторів, які утворюють бюджет країни" – заявив принц.


Модернізація системи субсидій і введення додаткових податків на додану вартість, енергетичні напої і на предмети розкоші – ті необхідні заходи, які дозволять збалансувати бюджет в умовах падіння ціни на нафту.

Інший вектор отримання доходів – це розробка аналога грін-карти США, виду на проживання для людини, яка не є громадянином країни. Таке рішення дозволить Саудівській Аравії наймати більше іноземних фахівців і отримувати додаткові 10 млрд доларів на рік. За рахунок реструктуризації субсидій передбачається дохід у сумі 30 млрд доларів.

Таким чином запроваджені урядом Саудівської Аравії програми потроять не нафтові доходи і поповнять бюджет країни на 100 млрд доларів до 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія має намір створити найбільший у світі інвестфонд на 2 трлн доларів для інвестицій у несировинні галузі економіки.