ua en ru

Італія обіцяє сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі, коли очолить ОБСЄ

Італія обіцяє сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі, коли очолить ОБСЄ Фото: Анджеліно Альфано (wikimedia.org)

Італія очолить ОБСЄ у 2018 році

Італія буде сприяти врегулюванню конфлікту на Донбасі під час свого головування в ОБСЄ в 2018 році. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України за підсумками зустрічі міністра Павла Клімкіна з італійським колегою Анджеліно Альфано в Нью-Йорку.

Повідомляється, що сторони обговорили перспективи операції ООН з підтримання миру на Донбасі. Італійській стороні привели додаткові аргументи щодо розгортання місії на всій території ОРДЛО, в першу чергу вздовж тимчасово неконтрольованої частини російсько-українського кордону.

В рамках обговорення посилення ролі ОБСЄ у врегулюванні російсько-українського конфлікту італійську сторону запросили відвідати Україну в листопаді напередодні головування в організації у 2018 році. Серед ключових завдань візиту названа безпосередня оцінка ситуації поблизу лінії розмежування та наслідків агресії Росії проти України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МЗС Росії не бачать сенсу в розгортанні миротворців ООН на кордоні.

"Українці все ставлять з ніг на голову - першим ділом вони хочуть перекрити кордон Росії з Україною, а потім вже вирішувати чи не вирішувати питання, пов'язані з іншими аспектами врегулювання", - зазначили у відомстві.