ua en ru

Італія має намір збільшити відбір російського газу через припинення поставок з Лівії

Італія збільшить відбір російського газу через припинення його постачань з Лівії. Це випливає з повідомлення "Укртрансгазу" - дочірньої компанії холдингу "Нафтогазом Україна" за підсумками диспетчерського наради газотранспортних компаній, що пройшов з 11 по 14 квітня в Абано Терме (Італія).

"Представники компанії Snam Rete Gas (Італія) повідомили, що обсяги відбору газу споживачами Італії з боку газовимірювальної станції Тарвізіо (Tarvisio) (ужгородський газотранспортний коридор) в 2011 р. будуть зростати, що пов'язано із зростанням споживання природного газу внутрішніми споживачами та припиненням подачі газу з Лівії з 23 лютого 2011 р. ", - йдеться у сьогоднішньому повідомленні компанії.

Відзначимо, газовимірювальна станція в Тарвізіо є воротами для російського газу, через які проходить велика частина його поставок до Італії. Пропускна спроможність станції - 80-90 млн куб. м на добу.

Представники компанії Eustream (Словаччина) проінформували про плани ввести в дію до 2014 р. нове підземне сховище газу на заході країни. Австрійська OMV повідомила, що в 2011 р. завершаться роботи по підключенню перемичок для можливості подачі газу в реверсному режимі - з боку Італії в Австрію і його транспортування в Угорщину та Словаччину.

Сторони погодили терміни і об'єми скорочення транспортування газу під час виконання ремонтів та профілактичних робіт в 2011 р.

OMV