ua en ru

Італія готова активізувати співпрацю з Україною у сфері цивільного розмінування

Італія готова активізувати співпрацю з Україною у сфері цивільного розмінування Фото: Ірина Геращенко і Давида Ла Чечилія (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Італія в рамках свого головування приділяє особливу увагу гуманітарним питанням

Італія готова активізувати співпрацю з Україною у сфері цивільного розмінування на Донбасі. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко Facebook.

"Зустрілася з послом Італії в Україні Давиде Ла Чечилія. В рамках нинішнього головування Італії в ОБСЄ обговорили політику безпеки, екологічної та гуманітарної ситуації на Донбасі і в Криму, роботу мінських груп і СММ ОБСЄ, проблему перешкоди роботи місії", - розповіла Геращенко.

За її словами, Італія в рамках свого головування приділяє особливу увагу гуманітарним питанням, а також темі захисту цивільного населення. Геращенко повідомила, що Італія готова активізувати співпрацю у сфері цивільного розмінування.

Нагадаємо, наприкінці березня повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в результаті вибуху постраждав піротехнік Державної служби України з надзвичайних ситуацій.