ua en ru

В Італії поліція розшукує біглого боса мафії

В Італії поліція розшукує біглого боса мафії Фото: італійська поліція (wikipedia.org)

Поліція провела на Сицилії численні обшуки та облави

В Італії в ході пошуків біглого боса "Коза Ностра" Маттео Мессіни Денаро поліція провела на Сицилії численні обшуки та облави. Про це повідомляє DW.

В операції, що пройшла в провінції Трапані на заході острова, брало участь понад 200 правоохоронців.

Повідомляється, що обшукували будинки 30 підозрюваних поблизу містечка Кастельветрано, де народився Денаро. Їм були пред'явлені звинувачення в наданні допомоги втікача босові мафії.

Наголошується, що Денаро належить до числа найбільш розшукуваних злочинців Європи. Його звинувачують у причетності до десятків замовних вбивств, зокрема, до загибелі стали в Італії символами боротьби з мафією слідчого судді Джованні Фальконе і його соратника, заступник прокурора Палермо Паоло Борселіно.

Як відомо, Денаро знаходиться в розшуку з 1993 року. У травні 2002 року він був заочно засуджений до довічного ув'язнення за організацію серії вибухів в Мілані, Римі та Флоренції, в результаті яких десять людей загинули і ще близько 90 отримали поранення.

Нагадаємо, в середині листопада колишній ватажок сицилійської мафії Сальваторе Риина, відомий також під прізвиськами "Звір" і "Коротун", помер в тюремному госпіталі.