ua en ru

В Італії восени пройде саміт міністрів внутрішніх справ країн G7

В Італії восени пройде саміт міністрів внутрішніх справ країн G7 Фото: Італія прийме саміт з питань безпеки (pixabay.com)

Саміт міністрів внутрішніх справ країн G7 може пройти в жовтні

Восени 2017 року в Італії пройде саміт міністрів внутрішніх справ країн "Великої сімки" (G7), який буде присвячений питанням безпеки. Про це заявив глава МВС Італії Марко Мінніті, передає AP.

За словами Мінніті, саміт пройде на прохання партнерів Італії в G7 - Канади, Франції, Німеччини, Британії, Японії та США. Він також зазначив, що саміт, імовірно, відбудеться в жовтні.

У той же час міністрів внутрішніх справ Італії зазначив, що рівень готовності до терактів в країні залишається високим, проте поки ніяких передумов для загрози терактів і нападів немає. За його словами, з початку 2015 року Італія вислала майже 200 іноземців за підозрою в загрозах безпеки після того, як вони продемонстрували ознаки радикалізації.

Нагадаємо, раніше експерти ООН заявили, що терористична організація "Ісламська держава" представляє міжнародну загрозу, незважаючи поразки на Близькому Сході.