ua en ru

В Італії конфіскували підроблені банкноти вартістю понад 28 млн євро

В Італії конфіскували підроблені банкноти вартістю понад 28 млн євро Фото: гроші (pixabay.com/JESHOOTS)

Під час розслідування виявили три підземні друкарні

Італійська поліція оголосила у понеділок, 13 листопада, про арешт 13 підозрюваних фальшивомонетників і конфіскацію понад 900 тисяч підроблених банкнот високого номіналу вартістю понад 28 мільйонів євро. Про це повідомляє The Local.

Під час розслідування виявили три підземні друкарні, оснащені машинами та інструментами, необхідними для виготовлення підробних банкнот, у тому числі у Румунії.

"Було конфісковано підробну готівку на суму понад 28 мільйонів євро [33 мільйони доларів] - 939 тисяч 775 банкнот номіналом 10 євро, 20 євро та 50 євро. Також спіймали і заарештували 13 осіб", - йдеться у повідомленні поліції.

Поліція повідомила, що двоє ймовірних зловмисників - це неаполітанці з "багаторічним досвідом" у сфері підробки. Їх підозрюють у налагодженні зв'язків з італійцями, які живуть в Румунії, для друку фальшивої готівки.

Зазначається, що Італія залишається провідним виробником підробних банкнот. Переважну більшість з них контролює Камарра - неаполітанська мафія.

Нагадаємо, 1 листопада у США заарештували бізнесмена, підозрюваного у шахрайстві з криптовалютою. Активи підприємця і його компаній заморозили.