ua en ru

В Італії та Німеччині затримано 169 осіб у справі про мафію

В Італії та Німеччині затримано 169 осіб у справі про мафію Фото: затримання мафії (farao-twitter.com-24emilia)

У ході затримань було вилучено близько 50 млн євро

Німецька та італійська поліція провели рейд проти мафіозного клану сімей Фарао і Марінкола. Вранці у вівторок, 9 січня, були затримані 169 осіб, передає газета Сorriere della Сalabria.

Спільна операція поліції двох країн була спрямована проти членів злочинного угруповання "Ндрангета", мафіозного клану Фарао-Марінкола. У ході затримань було вилучено близько 50 млн євро.

Серед затриманих - десятки італійських чиновників регіонального рівня, в тому числі президент провінції Кротоні Ніколемо Парілья, якого рік тому на виборах підтримали 62,2% виборців.

Слідство вважає, що він отримав цю посаду завдяки підтримці мафіозного клану. Також, за версією слідства, сім'ї Фарао і Марінкола створили "злочинний холдинг" і впливали на бізнес в сфері виробництва вина, продуктів харчування, утилізації сміття, а також похоронних послуг.

"Ндрангета" - одна з найбільш впливових сучасних мафіозних угруповань в Італії, займається торгівлею зброєю, людьми і наркотиками, має багатомільярдні обороти.

Нагадаємо, що в середині грудня 2017 року Італії в ході пошуків біглого боса "Коза Ностра" Маттео Мессіни Денаро поліція провела на Сіцілії численні обшуки й облави. В операції, яка пройшла в провінції Трапані на заході острова, брало участь понад 200 правоохоронців.