ua en ru

Винищувачі НАТО в ході чергування над Балтією перехопили російський військовий літак

Винищувачі НАТО в ході чергування над Балтією перехопили російський військовий літак Фото: винищувачі НАТО, ілюстративне фото (airn-(flickr.com-99th Air Base)

Літак Іл-20 летів без радіолокаційного відповідача

Винищувачі НАТО в ході бойового чергування над країнами Балтії ідентифікували і супроводили російський військовий літак. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Литви.

"16-22 квітня бійці, які виконували функції НАТО з охорони повітряного простору в країнах Балтії, дізналися і супроводили військовий літак Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Інцидент стався 16 квітня. Літак Іл-20, летить з материкової частини Російської Федерації прямував у бік Калінінградській області і не відповідав на радіолокаційні сигнали.

Крім того, літак підтримував регіональний центр управління повітряним рухом і у льотчиків був план польоту.

Нагадаємо, винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання Північноатлантичного альянсу (НАТО), дислоковані в Литві і Естонії, в 2017 році супроводжували близько 130 російських військових літаків, що летіли поруч з кордонами країн Балтики.

За даними Міністерства оборони Литви, в позаминулому році натовські винищувачі супроводжували російські літаки близько 110 разів, у 2015 - близько 160, а в 2014 - близько 140 разів.