ua en ru

Історичні аспекти не мають вносити непорозуміння між Україною, Литвою та Польщею, - Парубій

Історичні аспекти не мають вносити непорозуміння між Україною, Литвою та Польщею, - Парубій Фото: Андрій Парубій (iportal.rada.gov.ua)

Перед Литвою, Україною і Польщею стоять виклики забезпечення миру, безпеки та прагнення до демократії

Історичні аспекти на мають вносити непорозуміння між Україною, Литвою та Польщею. Про це сказав голова Верховної ради Андрій Парубій у ході спільного брифінгу спікерів парламентів трьох держав, передає прес-служба ВРУ.

Парубій привітав присутніх з річницею Конституції 3 травня і наголосив, що, згадуючи історію, держави мають думати про сьогодення і завтрашній день.

"Коли наші народи були разом, ми забезпечували мир і безпеку, прагнення до демократії, свободи і гідності", - підкреслив голова українського парламенту та додав, що сьогодні перед Литвою, Україною і Польщею стоять ті ж самі виклики.

На його думку, ці виклики є найгострішими перед Україною та у тих регіонах, що мають спільний кордон з Росією, де держави найбільше відчувають гібридні загрози у всіх сферах.

Спікер ВР також підкреслив, що історичні аспекти не повинні вносити непорозуміння між країнами і народами.

"Ми маємо знаходити такі історичні події, як сьогоднішня, про створення першої в Європі Конституції, які об’єднують наші народи, які роблять нас сильнішими. Спільне минуле має не стояти між нами, а допомагати будувати майбутнє, спільне для наших народів і вільної Європи", - сказав Парубій.

Нагадаємо, спікер Ради у ході виступу у Сеймасі заявив, що Литва і Польща залишаються найбільшими і надійними союзниками української держави.