ua en ru

Джерело: засуджених в Україні ГРУшників не мінятимуть на Савченко

Джерело: засуджених в Україні ГРУшників не мінятимуть на Савченко Фото: Савченко не мінятимуть на засуджених ГРУшників

Папери про видачу Єрофєєва і Александрова досі не надійшли в РФ

Засуджених в Україні ГРУ шників Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова не будуть обмінювати на льотчицю і депутата Верховної Ради України Надію Савченко або на кого-небудь ще з українців, які відбувають покарання в РФ. Про це РІА Новини заявило джерело в правоохоронних органах.

Відзначимо, що раніше російський Мін'юст повинен був розглянути запити, що надійшли від українських колег, про повернення на батьківщину ряду громадян України, які відбувають покарання в РФ, серед яких Савченко. Так, відповідно до одного з сценаріїв, їх могли обміняти на російських ГРУшників.

Співрозмовник видання зазначив, що папери про видачу Єрофєєва і Александрова досі не надійшли в РФ, у зв'язку з чим російський Мін'юст поки розглядає лише питання про повернення українців.


"Кожна процедура проходить самостійно", - відзначило джерело.

При цьому співрозмовник підкреслив, що при необхідності процедури можна синхронізувати, проте поки такого завдання немає.

"Все йде в звичайному робочому порядку, без прив'язки до розвитку ситуації з росіянами в Україні", - пояснив він.

Нагадаємо, адвокат Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська заявила, що переговори про обмін Єрофєєва і Олександра Александрова на українську льотчицю Надію Савченко призупинилися.