ua en ru

Джерело: Мoody's може знизити кредитні рейтинги найбільших банків Франції вже наступного тижня

Міжнародне рейтингове агентство Мoody's вже на наступному тижні може знизити кредитні рейтинги найбільших банків Франції - BNP Paribas, Societe Generale і Credit Agricole. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело зі знанням справи.

Moody's помістило рейтинги трьох банків на перегляд у червні, щоб розглянути "можливість невідповідності між наслідками можливого грецького дефолту або реструктуризації боргу і поточними рівнями рейтингів". Зниження рейтингів цих банків намічено на наступний тиждень, оскільки "агентство зробило для себе відповідні висновки, оцінивши негативи і вплив ситуації в Греції на позиції банків", сказало джерело.

Зазначимо, що згадані банки є великими власниками грецьких держоблігацій, що підриває до них довіру через нестабільну економічну ситуацію в Греції і можливий дефолт країни.

Країни G7 на засіданні в Марселі вчора пообіцяли підтримку банкам на тлі уповільнення економічного зростання в Європі, боргових криз, хвилювання на фінансових ринках і загрози глобального економічного спаду. Поновилися побоювання, що європейські політики не в змозі запобігти дефолту Греції, що спонукало інвесторів продавати акції. На тлі цього прибутковість 10-літніх зобов'язань Казначейства США і Німеччині впала до рекордних мінімумів.

"Ми будемо вживати всіх заходів, необхідних для забезпечення стабільності банківської системи і фінансових ринків", - говориться в заяві міністрів фінансів G7.

Нагадаємо, в даний час рейтинг BNP Paribas за оцінкою Мoody's, тримається на рівні Aa2, Credit Agricole - Aa1, а Societe Generale -Aa2.