ua en ru

За справність димоходу і вентиляційного каналу відповідає власник квартири - "Житомиргаз"

"Житомиргаз" з початку року провів безкоштовне планово-технічне обслуговування газового обладнання в 113,2 тис. будинках області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Житомиргазу".

За даними компанії, газовики зафіксували під час перевірок 443 порушень правил безпеки систем газопостачання.

Наголошується, що згідно з Правилами безпеки систем газопостачання за справністю димових і вентиляційних каналів (ДВК) повинні стежити в багатоквартирних житлових будинках – керівники житлово-експлуатаційних організацій, у житлових кооперативах та об'єднаннях співвласників будинків – голова, в приватних будинках – власники, в орендованому приміщенні – наймач.

"відповідно До законодавства перевірку та прочистку дымвентканалов виконують тільки спеціалізовані організації. Попереджаємо наших клієнтів про обов'язкові вимоги до таким виконавцям – вони повинні мати дозвіл Державної служби України з питань праці, а також мати спеціальне обладнання і відповідний персонал. Звертаємо увагу, що "Житомиргаз" таких послуг не надає ніякого відношення до надання дозволів не має", – говорить технічний директор "Житомиргазу" Сергій Колесник.