ua en ru

Використання напалму щодо міліціонерів буде розцінено як замах, - Захарченко

МВС забезпечить право на мирні акції, але хоче затримати екстремістів.

Тривалі переговори між владою і опозицією вже мають суттєві результати, і МВС України підтримує прагнення керівництва і політиків до мирного врегулювання складної ситуації. Про це йдеться в заяві міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, передає прес-служба МВС.

" Ще раз підкреслюю , що ми забезпечимо право на мирні акції , і я закликав лідерів опозиції забрати з Майдану Незалежності та захоплених будівель людей , які не порушують закон " , - йдеться в заяві.
За словами Захарченка , тоді стане зрозуміло , що залишилися тільки радикальні сили , які планують силовий сценарій і вже частково озброєні вогнепальною зброєю.
Крім того , МВС має інформацію про те , що екстремістами вже заздалегідь заготовлено велику кількість рідини , яка за своїми властивостями схожа на напалм . Ця суміш містить клейку речовину , і при загорянні вкрай важко загасити полум'я , а опіки часто призводять до смерті.
"Тому кожна спроба підпалити цією сумішшю працівників міліції буде розцінюватися як замах на життя правоохоронців" , - підсумував міністр.

Як повідомлялося, за час силового протистояння на вул. Грушевського, яке розпочалося 19 січня, постраждали і захворіли більше 1,5 тис. правоохоронців.