ua en ru

Виконавцю теракту у Нью-Йорку висунули обвинувачення

Виконавцю теракту у Нью-Йорку висунули обвинувачення Фото: Сайфолло Саіпов (twitter/BizInsiderMY)

У результаті теракту загинули вісім осіб

У США Федеральне журі звинуватило у тероризмі і вбивствах виконавця теракту 31 жовтня у Манхеттені (Нью-Йорк). Про це йдеться у прес-релізі міністерства юстиції США.

29-річного Сайфолло Саіпова звинувачують у восьми вбивствах, 12 замахів на вбивство, наданні та спробах забезпечити матеріальну підтримку терористичній організації "Ісламська держава"; насильстві та руйнуванні автомобіля, що спричинило смерть.

За насильство і знищення автотранспортних засобів, що призводить до смерті, передбачено максимальне покарання у вигляді довічного ув'язнення або страти.

Саіпов, узбецький іммігрант, був госпіталізований після того, як у нього поцілив працівник міліції. Після цього його заарештували, і він перебував у федеральній в'язниці.

ІД взяла на себе відповідальність за наїзд вантажівки. Це була найсмертоносніша атака на Нью-Йорк з 11 вересня 2001 року.

Нагадаємо, 31 жовтня на Мангеттені вантажівка проїхала по велосипедній доріжці, збиваючи на своєму шляху велосипедистів, а потім врізалася у шкільний автобус. У результаті теракту вісім осіб загинули і 12 отримали поранення.