ua en ru

Виконавці вбивства Нємцова дали свідчення на організатора під відеозапис

Виконавці вбивства Нємцова дали свідчення на організатора під відеозапис Фото: російський політик Борис Нємцов

Причетність Мухудинова до вбивства Нємцова також підтверджується результатами обшуків і висновками судових експертиз

Свідчення проти передбачуваного організатора вбивства політика Бориса Нємцова офіцера батальйону "Північ" Руслана Мухудинова були надані головним фігурантом справи Зауром Дадаевым і Анзором Губашевым під відеозапис. Про це передає ТАСС з посиланням на джерело, близьке до слідства.

"Вина Мухудинова в організації вбивства Нємцова підтверджується вдячними показаннями Дадаєва і Губашева, дані ними із застосуванням відеофіксації", - повідомило джерело.

За інформацією джерела, причетність Мухудинова до інкримінованого йому злочину також підтверджується результатами обшуків, висновками судових експертиз та іншими матеріалами угодовного справи в сукупності.

Раніше Мухудинов був оголошений у федеральний і міжнародний розшук, раніше йому було пред'явлено заочне звинувачення в організації вбивства. За наявними матеріалами слідства, він міг нелегально покинути територію РФ під чужим паспортом. Імовірно, він знаходиться в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Нагадаємо, Борис Нємцов був застрелений в центрі Москви ввечері 27 лютого.

У справі про вбивство були заарештовані Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину, а також Хамзат Баха, Анзор і Шадід Губашевы і Тамерлан Эскерханов, звинувачені у причетності до скоєння злочину.

Термін слідства у справі продовжено до 28 лютого 2016 року.