ua en ru

В іспанській Країні Басків тисячі людей вимагали звільнити лідерів Каталонії

В іспанській Країні Басків тисячі людей вимагали звільнити лідерів Каталонії Фото: акція в підтримку незалежності Каталонії (flickr.comGalceran)

Ставлення Мадрида до Каталонії демонстранти назвали репресивним

В автономному іспанському регіоні Країна Басків 4 листопада 2017 року тисячі людей узяли участь у марші на підтримку заарештованих лідерів Каталонії. Про це повідомляє видання El Mundo.

Зазначено, що попри сильний дощ тисячі людей відгукнулися на заклик руху за незалежність підтримати каталонських сепаратистів і вийшли на вулиці в Більбао.

Як повідомляється, ставлення Мадрида до Каталонії демонстранти назвали репресивним і попередили, що така авторитарна поведінка може мати наслідки не тільки для Каталонії, але і для Країни Басків, яка "теж може стати об’єктом агресії".

Учасники акції протесту закликали Мадрид звільнити арештованих каталонських екс-урядовців та не застосовувати статтю 155 іспанської Конституції, яка обмежує самоуправління Каталонії. Однією з вимог було дотримання права на самовизначення.

Наголошується, що це вже втретє з часу проведення референдуму в Каталонії у Країні Басків масово мітингують на підтримку повсталого регіону.

Нагадаємо, раніше відсторонений глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон закликав прихильників незалежності регіону брати участь у позачергових виборах до місцевого парламенту єдиним списком.