ua en ru

Парламент Каталонії розгляне питання про незалежність 9 жовтня

Парламент Каталонії розгляне питання про незалежність 9 жовтня Фото: акції протесту після референдуму в Каталонії (wikimedia.org Ivan McClellan)

Глава Каталонії може запустити процедуру проголошення незалежності наступного тижня

Каталонський парламент має намір розглянути питання про незалежність від Іспанії 9 жовтня 2017 року, передає La Vanguardia з посиланням на рішення представників більшості парламенту автономії.

Повідомляється, що 9 жовтня на пленарному засіданні парламент Каталонії обговорить результати референдуму про незалежність, а також вирішить питання її проголошення. Крім того, представники партій "Разом "за" (JxSí) і "Кандидати за народну єдність" (CUP) вимагають дозволити виступ глави уряду автономії Карлеса Пучдемона, який має оголосити остаточні підсумки голосування та план виконання рішення референдуму.

Відзначимо, по каталонському закону про референдум саме Пучдемон має запустити процедуру проголошення незалежності, яку повинен схвалити парламент автономії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каталонія оголосить про незалежність в найближчі дні. На даний момент офіційний Мадрид та уряд автономії не контактують з даного питання.