ua en ru

Іспанський CaixaBank купує Banca Civica за 977 млн дол. для створення найбільшої банківської мережі в країні

Банківський сектор Іспанії продовжує консолідуватися. CaixaBank купує більш дрібного конкурента Banca Civica за 977 млн дол. Як повідомляє "Росія-24", угода виведе CaixaBank в лідери фінансового сектора країни.

Цей крок посилить позиції CaixaBank і дозволить заощадити компанії до 450 млн євро за найближчі два роки. Зараз розмір кредитного портфеля CaixaBank досягає 270,4 млрд євро, а активи Banca Civica - 72,4 млрд євро. Таким чином, операція призведе до створення найбільшої банківської мережі в Іспанії, активи якої будуть трохи перевищувати портфель Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), розмір якого становить 340 млрд євро.

Хвиля злиттів в іспанському банківському секторі не зійде до початку літа. Два націоналізованих раніше фінансових інститути CatalunyaCaixa і Banco de Valencia будуть виставлені Центробанком на продаж.

Банківський сектор в Іспанії знаходиться в кризі і давно не може відновитися після обвалу на ринку нерухомості: за даними Національного статистичного інституту, обсяг іпотечного кредитування в січні продовжує знижуватися вже 21 місяць поспіль, а обсяг прострочених кредитів становить 7,81% від усіх активів - найвищий рівень з 1994 р.

Зараз рівень безробіття в Іспанії становить 23%, дефіцит бюджету досяг 8,3%.