ua en ru

Іспанія відмовилася від екстрадиції Колобова до України

Іспанія відмовилася від екстрадиції Колобова до України Фото: екс-міністр фінансів України Юрій Колобов ("Дзеркало тижня. Україна")

Про це сьогодні заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

Іспанія відмовилася екстрадувати колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова за запитом Генеральної прокуратури України. Про це з посиланням на отриманий 15 березня відповідний документ повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі "5 каналу".

Як зазначається, зараз цей лист перекладають українською мовою з іспанської.

Після вивчення відмови Генпрокуратура підготує для іспанської сторони повторний запит на екстрадицію Колобова до України.

Колишнього міністра фінансів Юрія Колобова, який працював в часи Віктора Януковича, затримали у березні 2015 в Іспанії. В Україні Колобова звинувачують у привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем. Згідно з офыцыйною інформацією, екс-міністр зник з поля зору українських правоохоронців 5 серпня 2014.

Нагадаємо, станом на кінець січня Мін'юст Іспанії не підтвердив відмову в екстрадиції Колобова.

Раніше повідомлялося, що колишній міністр фінансів України Юрій Колобов підробив документи від ГПУ для того, щоб звільнитися з-під варти в Іспанії.