ua en ru

Іспанія може посилити режим щодо Гібралтару

Іспанія планує посилити режим щодо Гібралтару, повідомив іспанський міністр закордонних справ Хосе Мануель Гарсія-Маргалла. Гібралтар розташований на півдні Іспанії і належить Великобританії.

Як передає Reuters, Мадрид має намір ввести спеціальний прикордонний внесок у розмірі 50 євро за в'їзд в Гібралтар для туристів і громадян британській території, а також провести розслідування щодо тих гибралтарцев, які володіють власністю в Іспанії. Крім того, Іспанія може змінити аэромаршруты і посилити податковий режим для гральних компаній, зареєстрованих в Гібралтарі.

Статус і привілеї Гібралтару служать причиною суперечок Великобританії та Іспанії. Правоцентристкое уряд прем'єр-міністра Маріано Рахоя проводить більш жорстку політику в порівнянні зі своїми попередниками.
Близько 10 днів тому між іспанськими властями і Гібралтаром розгорівся черговий конфлікт - британська територія має намір створити штучні рифи для розвитку рибальства, у той час як Іспанія вважає, що риф може утруднити прохід із Середземного моря в Атлантичний океан.