ua en ru

В Іспанії заявили, що після ухвали Сенату лідер Каталонії втратить усі повноваження

В Іспанії заявили, що після ухвали Сенату лідер Каталонії втратить усі повноваження Фото: Каталонія (flickr.comGalceran)

Голосування іспанського Сенату заплановане на 27 жовтня

Заступниця прем'єр-міністра Іспанії Марія Сорайя Саенс де Сантамарія заявила, що лідер Каталонії Карлес Пучдемон втратить усі повноваження після того, як Сенат Іспанії ухвалить відповідне рішення щодо автономії регіону цієї п'ятниці. Про це повідомляє Reuters.

За словами заступниці іспанського прем’єра, як тільки Сенат схвалить статтю 155 Конституції, яка дозволяє призупинити політичну автономію Каталонії та введе пряме управління центрального уряду в регіоні, Пучдемона позбавлять всіх повноважень і зарплати.

Вона підкреслила, що після схвалення статті, уряд Іспанії може ввести одного свого представника для тимчасового управління регіоном.

Зазначається, що голосування іспанського Сенату заплановане на 27 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Каталонії має намір проголосити незалежність від Іспанії 23 жовтня. Однак неясно, за якою процедурою пройде проголошення незалежності. Найбільш імовірним способом є термінове скликання пленарного засідання парламенту для "аналізу поточної політичної ситуації".