ua en ru

В Іспанії затримано підозрюваних у теракті в Брюсселі

В Іспанії затримано підозрюваних у теракті в Брюсселі Фото: в Іспанії затримано підозрюваних у теракті в аеропорту Брюсселя в 2016

Подробиці затримання не уточнюються

Поліція Іспанії затримала в одному з районів Барселони підозрюваних у скоєнні теракту в Брюсселі. Про це повідомляє іспанське видання El Mundo.

Як повідомляється, поліція затримала 8 осіб за підозрою в незаконній торгівлі наркотиками. Серед затриманих 4 підозрюються в скоєнні теракту в аеропорту Брюсселя 22 березня минулого року, в результаті якого 35 осіб загинули і 340 отримали поранення.

При затриманні, яке почалося о 4:30 ранку, поліція вилучила три пістолети.

Згідно із заявою правоохоронців, спецоперація була ініційована Національним судом Барселони, який 8 місяців тому почав розслідування проти затриманих на підставі даних, наданих поліцією Бельгії.

Нагадаємо, бельгійські ЗМІ опублікували тексти аудиопосланий бойовиків Наджима Лаашрауи і Ібрагіма аль-Бакрауи, які влаштували в березні 2016 року теракти в аеропорту Брюсселя Завентем.

Файли знайдені на комп'ютері одного з терористів, що співробітники правоохоронних органів знайшли на вулиці в сміттєвому баку в ході рейду в брюссельській комуні Схарбек після теракту.