ua en ru

В Іспанії затримали підозрюваного в причетності до терактів у Каталонії

В Іспанії затримали підозрюваного в причетності до терактів у Каталонії Фото: теракт в Барселоні (twitter.com Roeland Roovers)

Затриманого марокканця підозрюють у зв'язках з каталонським терористичним осередком

В іспанській провінції Кастельон затримали чоловіка, який підозрюється у причетності до терактів у Каталонії. Про це в Twitter повідомив міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зоїдо.

"Цивільна гвардія затримала в провінції Кастельон марокканця за співпрацю з терористичним осередком, який стоїть за терактами в Барселоні та Камбрільсі", - повідомив Зоидо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрювані у терактах в Каталонії готували ще 10 атак. Про це з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомляли іспанські ЗМІ. За інформацією журналістів, підозрювані планували начинити вибухівкою рюкзаки та здійснити ще 10 терактів. Саме такі рюкзаки використовувалися в ході теракту в Манчестері 22 травня на концерті співачки Аріана Гранде. Жертвами того теракту стали 22 людини. За останніми даними, в результаті терактів в Барселоні та Камбрільсі загинули 16 осіб.