ua en ru

В Іспанії суд зобов'язав партію Пучдемона відшкодувати відкати на 6,6 млн євро

В Іспанії суд зобов'язав партію Пучдемона відшкодувати відкати на 6,6 млн євро Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Партія нелегально отримала кошти від будівельної компанії Ferrovial

Згідно з рішенням провінційного суду Барселони, оголошеного 15 січня, Демократична європейська каталонська партія колишнього глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона повинна відшкодувати кошти в сумі 6,6 млн євро, отримані незаконним чином. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що партія нелегально отримала від будівельної компанії Ferrovial щонайменше 6,6 млн євро.

Так, суд прийшов до висновку, що гроші надходили на рахунок партії в якості свого роду хабара - оплати за "гарантоване надання певної кількості замовлень".

Крім того, в рамках корупційної схеми компанія Ferrovial робила пожертви Палаці каталонської музики, після чого керівництво установи переводив частина грошових коштів на рахунки партії Пучдемона.

Згідно з інформацією видання, схема функціонувала з 1999 по 2009 рік, коли незаконні взаємини між партією, в той час називалася Демократична конвергенція Каталонії, і будівельною компанією були виявлені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Каталонії партії, які за підсумками минулих виборів отримали більшість у парламенті, готові підтримати висунення Пучдемона на пост глави уряду.