ua en ru

В Іспанії мільйони жінок вийшли на вулиці відстоювати свої права

В Іспанії мільйони жінок вийшли на вулиці відстоювати свої права Фото: прапор Іспанії (Pixabey/jackmac34)

Загалом в мітингах за рівні права в Іспанії взяли участь близько 5,3 млн осіб

В Іспанії близько 5,3 мільйона чоловіків і жінок вийшли на вулиці міст і поселень країни з вимогою рівних прав для обох статей. Під час акції протесту в Міжнародний жіночий день 8 березня 2018 року було оголошено 2-годинний страйк, передає DW.

Зазначено, що через страйк було скасовано рух 300 потягів. Теле- та радіокомпанії мусили обходитися під час акції без жінок. Через протести протягом дня в найбільших містах країни Мадриді та Барселоні значно збільшився інтервал руху метро.

Як повідомляється, в Мадриді акція протесту розпочалася ще опівночі. Активісти, що зібралися в центральній частині міста, гупали в каструлі. Крім того, феміністичні організації закликали жінок не займатися хатньою роботою. Наймасовіші акції протесту очікуються на вечір.

Наголошується, що ініціатори протестів прагнуть у такий спосіб домогтися зрівняння рівня заробітної плати чоловіків та жінок. Крім того, вони виступають проти насильства над жінками та сексуальних домагань.

В Іспанії багато уваги приділяється боротьбі за права жінок. Наприклад, Європейська Рада визнала еталонним для інших країн-членів ЄС ухвалений 2004 року цією країною закон проти насильства над жінками.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав дати жінкам доступ до влади.