ua en ru

Генсек ООН закликав дати жінкам доступ до влади

Генсек ООН закликав дати жінкам доступ до влади Фото: Антоніу Гутерріш (flickr.com/United Nations)

ООН зробила гендерний паритет важливою частиною своєї реформи

Головне питання гендерної рівності - у доступі до влади, тому завдання світової спільноти полягає у тому, щоб надати владу жінкам. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у зверненні з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня 2018 року, передає DW.

За його словами, в світі, як і раніше, в усіх сферах домінують чоловіки - включно з урядами країн, державними органами, приватними компаніями та міжнародними організаціями. Тому ООН, як наголосив Гутерріш, "зробила гендерний паритет важливою частиною своєї реформи".

"Ми вже досягли паритету в Групі старших керівників - на найвищому рівні управління ООН. І найближчим часом ми досягнемо його на рівні керівників ООН у різних країнах. Наше завдання полягає в тому, щоб забезпечити паритет ООН у цілому на всіх рівнях", - пояснив генсек.

Він переконаний, що це буде "ключовим елементом для боротьби з сексуальною експлуатацією і наругою на основі абсолютної нетерпимості до них і боротьби з сексуальними домаганнями".

Гутерріш також запевнив, що в ООН докладають зусиль, аби "жінки й чоловіки працювали разом за умов цілковитої рівності", оскільки таким чином вони зроблять внесок у побудову світу, в якому "між жінками й чоловіками буде цілковита рівність".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет міністрів Ради Європи ухвалив нову Стратегію з гендерної рівності на 2018-2023 роки.