ua en ru

Ісландія обрала нового президента всупереч Євро-2016

Ісландія обрала нового президента всупереч Євро-2016 Фото: Гудни Йоханнессон

Головний конкурент Йоханнессона - Халла Томасдоттир отримала 29,9% голосовв виборців

Населення Ісландії обрав своїм президентом 48-річного історика Гунда Йоханнессона. Експерти побоювалися, що успіх ісландських футболістів на Євро-2016 може побічно вплинути на хід виборів, передає DW.

Як наголошується, остаточні результати президентських виборів в Ісландії стали відомі сьогодні, 26 червня. Так, Йоханнессон набрав 37,9 % голосів, його головна конкурентка - підприємниця Халла Томасдоттир - 29,9%.

Йоханнессон раніше обіймав політичних постів. Однак довгий час він в якості експерта був ведучим телепрограми про світовій політиці. Крім того, він викладає історію в університеті Рейк'явіка.


На даний момент дані про явку виборців поки невідомі.

Як наголошується, що напередодні виборів експерти побоювалися, що через успіху ісландської збірної Ісландії з футболу на Євро-2016 може вплинути на хід голосування. Так, значна частина жителів країни вирушила до Франції, щоб підтримати свою команду.

Міністерство внутрішніх справ Ісландії довелося в терміновому порядку організувати виборчу дільницю в місті Ансі (Франція), де в день виборів перебували вболівальники і збірна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ісландії на виборах президента лідирує історик Гудни Йоханссон.