ua en ru

В Ісламському культурному центрі в Києві пройшов обшук

В Ісламському культурному центрі в Києві пройшов обшук Фото: Ісламський культурний центр в Києві (facebook.com-islam.kiev)

Обшук в Ісламському культурному центрі пройшов сьогодні вранці

В Ісламському культурному центрі в Києві пройшов обшук. Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов в Facebook.

"Сьогодні в 6:30 ранку СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими, загальною кількістю приблизно 20 осіб приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві, заблокували як проїзд до мечеті, так і вхід до двору мечеті. На місці в ранковий час був присутній лише охоронець", - написав він.

Як зазначив Ісмагілов, правоохоронці пред'явили постанову на обшук та на пошук літератури "що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію".

"Були підкинуті в книжкову крамницю, та до вчительскої кімнати у гімназії, загальною кількістю вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази. В цей же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку - шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені у якості доказів", - додав він.

Сьогодні в 6.30 ранку СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими, загальною кількістю приблизно 20 осіб ...

Опубліковано Саідом Ісмагіловим 6 березень 2018 р.

Як повідомили у прокуратурі Києва, здійснюється процесуальне керівництво у справі, розпочатій за матеріалами СБУ за фактом можливого розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості.

"За результатами обшуків вилучено твори, які містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури щодо яких буде призначено експертизи. Загальна кількість вилучених примірників складає близько 100 одиниць", - йдеться у повідомленні прес-служби столичної прокуратури у Facebook.

ПРОКУРАТУРА ТА СБУ ПРОВОДЯТЬ РОЗСЛІДУВАННЯ ЗА ФАКТОМ МОЖЛИВОГО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ТВОРІВ, ЩО МІСТЯТЬ ПРОПАГАНДУ НАСИЛЬСТВА ...

Опубліковано Прокуратура міста Києва 6 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України 1 березня 2018 року провели обшук у кабінеті судді Шевченківського районного суду Києва.