ua en ru

В ісламських країнах за п'ять років від тероризму загинули понад 200 тисяч осіб

В ісламських країнах за п'ять років від тероризму загинули понад 200 тисяч осіб Фото: Афганістан (wikipedia.orgScott Clarkson)

Збитки, завдані тероризмом в цих країнах, за 5 років досягли майже 350 млрд доларів

В ісламських країнах понад 200 тисяч людей за останні п'ять років були вбиті або поранені в результаті терактів. Ці дані були оголошені на першій зустрічі Ісламської військової антитерористичної коаліції (IMCT), що пройшла в неділю, 26 листопада, в Ер-Ріяді, передає DW.

Повідомляється, що збитки, завдані тероризмом в цих країнах, досягли за цей період майже 350 млрд доларів.

На Ірак, Афганістан, Нігерію і Пакистан довелося більше 70% жертв. Зазначимо, що Афганістан, Нігерія і Пакистан є членами IMCT, як і ще 38 держав, представники яких зустрілися в неділю в Ер-Ріяді.

Нагадаємо 26 листопада у Саудівській Аравії заснували новий ісламський антитерористичний військовий альянс.

Як запевнив принц в Ер-Ріяді на першій зустрічі міністрів оборони та експертів з питань безпеки країн альянсу, цей військовий союз стане "ясним сигналом" терористичним організаціям, які в останні роки зберігали активність на території наших країн".

Зазначено, що 41 країна-член новоствореного альянсу планує об'єднати свої "військові, політичні і фінансові" зусиль для спільної протидії міжнародному тероризму. В основному до антитерористичної коаліції входитимуть сунітські країни. Іран, Ірак, Сирія і Катар не залучені в дії альянсу.