ua en ru

Ісламістські бойовики атакували столицю Сомалі Могадішо

Ісламістські бойовики з руху "Аш-Шабааб" здійснили ряд вибухів в столиці Сомалі Могадішо, передає Reuters. Бойовики випустили 5 мінометних снарядів і кинули кілька гранат. На даний момент відомо, що поранені дві жінки.

Прес-секретар ісламістів Шейх Абдиазиз Абу Мусаб пообіцяв від імені руху "Аш-Шабааб" влаштувати найближчими днями ще кілька атак, приурочених до кінця священного для мусульман місяця Рамадан. За словами місцевих жителів, вони побоюються, що бойовикам вдасться здійснити задумане, оскільки вони змогли переконати багатьох молодих людей у необхідності померти в Рамадан.

"Джамаат Аш-Шабааб" ("Молодіжний рух моджахедів") - сомалійська ісламістське угруповання, заснована в 2004 р. і проголосила своєю метою джихад проти "ворогів ісламу" на території країни і за її межами. Кваліфікована Держдепартаментом США як "іноземна терористична організація", несе відповідальність за численні терористичні акти і викрадення людей, у тому числі іноземних громадян. 29 липня 2013 р. бойовик "Аш-Шабааб" підірвав на території турецького посольства в Сомалі вантажівка, начинена вибухівкою. Дві людини загинули під час вибуху.