ua en ru

Позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства Верховний суд розгляне 20 квітня

Позов Саакашвілі до Порошенка щодо позбавлення громадянства Верховний суд розгляне 20 квітня Фото: Михайло Саакашвілі і Петро Порошенко (УНІАН)

Позов Саакашвілі до президента розгляне Касаційний адміністративний суд Верховного суду України

Верховний Суд України продовжить розгляд справи про припинення громадянства лідера "Руху нових сил", колишнього голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі 20 квітня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

"Судове засідання з розгляду позовної заяви Михайла Саакашвілі до президента України про визнання незаконним та скасування указу від 26 липня 2017 року № 196/2017 в частині припинення громадянства України М. Саакашвілі відбудеться 20 квітня 2018 року о 10:00 у приміщенні Касаційного адміністративного суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заплановане на 13 квітня судове засідання не відбулося у зв’язку з хворобою судді, яка входить до складу колегії суддів.

Нагадаємо, у березні 2018 року Касаційний адміністративний суд Верховного суду України відмовив стороні захисту лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі в забезпеченні участі президента України Петра Порошенка в судовому процесі.

Раніше суд відхилив скаргу захисту екс-президента Грузії, керівника "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, яку було подано після відмови Державної міграційної служби України (ДМС) у наданні Саакашвілі статусу біженця.