ua en ru

Позов Мін'юсту про заборону діяльності КПУ - приклад подвійних стандартів, - Симоненко

Позов Міністерства юстиції про заборону діяльності КПУ являє собою суміш поверхневих фактів, підібраних за допомогою маніпулятивних прийомів, будь-який грамотний юрист легко спростує всі доводи Мін'юсту. Про це заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко.

Політик наголосив, що цей позов - приклад подвійних стандартів, сповідуваних нинішньою політичною верхівкою країни.

"Показово, що поставлені за квотою націоналістичних партій міністр юстиції, генеральний прокурор не реагували і не давали оцінки щодо протизаконних дій і заяв окремих представників "Свободи", - зазначив Симоненко. - Представники цієї політичної сили брали на себе відповідальність за участь у захопленні і підпалах офісів Компартії, в актах вандалізму, побитті та нападах на громадян України. Депутати від "Свободи" відкрито закликали до етнічних чисток".

Політик підкреслив, що незважаючи на те, що цілий ряд європейських політиків і громадських діячів засуджували дії представників "Свободи" через загрози нацизму і ксенофобії в Україні, правоохоронні органи України не реагують на протизаконні дії ні по одному з фактів.

"В цілому поява цього позову вказує, що для нинішнього політичного режиму поняття верховенства права є пустим звуком", - резюмував лідер КПУ.