ua en ru

Позов Мельничука проти Шокіна необґрунтований, - представник генпрокурора

Позов Мельничука проти Шокіна необґрунтований, - представник генпрокурора Фото: Віктор Шокін

Представник Шокіна повідомив, що законодавство не передбачає спростування інформації, яка міститься у процесуальних документах

Позов народного депутата України Сергія Мельничука проти Генерального прокурора Віктора Шокіна і прокурора Андрія Зубка про захист честі і гідності та ділової репутації є необґрунтованим. Про це заявив представник відповідачів Петро Кіцнак під час розгляду справи у Печерському районному суді міста Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Позов є необґрунтованим", - повідомив Кіцнак.

Він уточнив, що законодавство не передбачає спростування інформації, яка міститься в процесуальних документах, зокрема в поданні до Верховної Ради для дозволу до притягнення до відповідальності народного депутата.

"Законодавством не передбачено спростування будь-яких відомостей, які містяться в процесуальних документах", - сказав Кіцнак.

Нагадаємо, Сергій Мельничук подав у суд на Віктора Шокіна в кінці травня. Мельничук звинуватив Шокіна і Зубкова в тому, що вони дали на нього неправдиві показання (зокрема у поданні про арешт Мельничука у Верховну Раду України), чим зачепили його ділову репутацію.