ua en ru

В ІС розповіли про особливості зброї, яку США планують надати Україні

В ІС розповіли про особливості зброї, яку США планують надати Україні Фото: Дмитро Тимчук (УНІАН)

Тимчук розповів про особливості протитанкових ракет Javelin

Лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук розповів про особливості зброї, яку США планують надати Україні. Про це йдеться в його повідомленні у Facebook щодо Javelin.

"Напередодні, будемо сподіватися, позитивного рішення США про надання нам летальної зброї, в українському інформпросторі відбувається якийсь феєричний цирк...Немає п'ятого покоління ПТРК. І четвертого теж. Їх на сьогодні у світі всього три. Javelin - це третє покоління. Дві головні фішки: принцип "вистрілив і забув" і можливість ураження броньованої цілі зверху (де найменша товщина броні)", - написав він.

Тимчук також зазначив, що в Україні на даний момент виробляють тільки протитанкові ракетні комплекси другого покоління (наприклад: "Стугна", "Корсар").

"Сенс отримання Javelin ВСУ - це принцип примусу росіян на Донбасі до виконання мінських угод. Якщо кожне ростовско-бурятське чмо буде розуміти, що не можна просто так виїхати на своєму уральському Т-72 і безкарно пошмалять в бік позицій ВСУ, ці угоди, які перебувають у перманентній комі, дивись, і запрацюють", - написав він.

Щодо «Джавелинов» напередодні, будемо сподіватися, позитивного рішення США про надання нам летального зброї...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 4 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство оборони США (Пентагон) попросило Білий дім надати Україні високотехнологічне протитанкове озброєння. Пропонований пакет допомоги включає протитанкові ракети Javelin вартістю близько 50 млн доларів.