ua en ru

ІО оновила карту терористичної загрози України

ІО оновила карту терористичної загрози України ІО оновила карту терористичної загрози

Група "Інформаційний опір" опублікувала нові дані про ризики та загрози сепаратизму в регіонах України. Відповідна інформація з'явилася на сайті ІО.

За даними ІО, протягом 1-8 квітня в Донецькій та Луганській областях зберігалася і зберігається вкрай висока ймовірність терактів і діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

"У Харківській обл. відзначається зниження загрози діяльності ДРГ і позитивний психологічний ефект" від інженерних робіт по створенню третьої лінії фортифікаційних споруд. Також позитивним "психологічним чинником стало проведення масових спортивних заходів, що демонструють роботу місцевої влади (футбольний матч на стадіоні "Металіст", проведення в Харкові Чемпіонату України з боротьби)", - розповіли в організації.

В ІО підкреслили, що негативний вплив від останніх терактів частково нейтралізована оперативною роботою спецслужб із затримання їх організаторів. В той же час дещо зросла загроза протестних акцій на тлі негативної соціально-економічної ситуації, які можуть бути використані антиукраїнськими силами для дестабілізації ситуації.

"Відзначається загострення ситуації в південних регіонах. Зокрема, зросла ймовірність терактів і активізації ДРГ в Одеській обл., також відзначена активізація антиукраїнських сил в Миколаївській обл.", - наголошується в повідомленні.

Крім того, незначно знизився рівень загрози терактів в Дніпропетровській області, але одночасно з цим зросла ймовірність використання для дестабілізації ситуації російськими спецслужбами протестних настроїв населення на тлі негативної соціально-економічної ситуації.

ІО оновила карту терористичної загрози України

Нагадаємо, публікація даних про ризики та загрози сепаратизму в регіонах України була відновлена 1 квітня.