ua en ru

В Ірпені відкрили відділення для комплексної реабілітації військових

В Ірпені відкрили відділення для комплексної реабілітації військових Фото: відділення для комплексної реабілітації військових з ампутаціями кінцівок

Відділення відкрито в рамках кампанії "Збережи життя солдату"

В Ірпені Київської області відбулося відкриття відділення Клініки реабілітації професійної патології та нетрадиційних методів лікування Військово-медичного клінічного центру професійної патології особового складу Збройних сил України (ЗСУ). Про це йдеться у повідомленні прес-служби депутатської групи "Воля народу".

Як зазначили в прес-службі, створення комплексу, профінансованого за позабюджетні кошти, стало можливим завдяки меценату, народним депутатам України Ярославу Москаленку та Степану Івахіву в рамках кампанії "Збережи життя солдату".

В Ірпені відкрили відділення для комплексної реабілітації військовихФото: відкриття відділення для реабілітації військових в Ірпені

За словами Москаленка, ідею про створення унікального для України відділення рік тому запропонувала народний депутат Оксана Корчинська. Зазначається, що для реалізації планів було обрано порожнє і застаріле крило Ірпінського військового госпіталю. Дану пропозицію підтримав головний лікар Андрій Кіх, після чого розпочалися відповідні роботи з реалізації наміченого проекту.

Крім того, у "Волі народу" зазначають, що символічним кроком стало активне залучення до виконання будівельних робіт демобілізованих ветеранів АТО. Загальний кошторис склав понад 1,5 мільйони гривень. Москаленко підкреслив, що унікальність проекту в тому, що вся робота зроблена не професійними будівельними компаніями, а хлопцями, які повернулися з фронту.

Боєць Олександр Мартиненко, який був добровольцем, демобілізувався. "Зібрав бригаду, це робили хлопці - бійці, а ми виділяли кошти", - сказав Москаленко.

До сьогоднішнього дня такого рівня адаптованості для повноцінного лікування і реабілітації людей з обмеженими можливостями в українських госпіталях ще не було. Кожен елемент нового відділення - від розмірів дверних пройомів до кольору стін - визначався профільними медичними спеціалістами для максимальної зручності пацієнтів.

За даними прес-служби, одночасно заклад зможе приймати до 10 людей, але з часом заплановано розширення до 15. Як зазначається, було зроблено все можливе, аби учасники бойових дій із обмеженими можливостями в подальшому могли повернутися до нормального життя. Відділенням зможуть скористатись не тільки військовослужбовці Збройних сил, а й Міністерства внутрішніх страв і добровольчих батальйонів з усієї України.

В урочистому відкритті також взяли участь ветерани АТО, керівництво Міноборони, волонтери, громадські активісти. 



Нагадаємо, навесні 2014 року нині покійний Ігор Єремеєв разом із своїми соратниками започаткували кампанію допомоги українським військовим "Збережи життя солдату". Протягом 2,5 років вже було надано допомоги на десятки мільйонів гривень. Як наголосив Ярослав Москаленко, кампанія діятиме до звільнення окупованих територій.