ua en ru

Ірландія скоротить до 2015 р. бюджетні витрати на 3,8 млрд євро і збільшить податки

Уряд Ірландії скоротить бюджетні витрати на 3,8 млрд євро до 2015 р., а також збільшить податки, щоб виконати умови надання Дубліну фінансової допомоги від Євросоюзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляє агентство Associated Press з посиланням на ірландського міністра фінансів Майкла Нунана (Michael Noonan).
Нунан також зазначив, що бюджет Ірландії на наступний рік, про який буде оголошено 6 грудня 2011 р., буде включати в себе надходження до 1,6 млрд євро за рахунок збільшення податків і 2,2 млрд євро - за рахунок скорочення бюджетних витрат.
За словами голови Мінфіну Ірландії, скорочення витрат необхідні Дубліну для того, щоб досягти дефіциту бюджету 3%, що відповідає нормам Євросоюзу.
Повідомлення про прийдешні скорочення витрат знизили прогноз зростання ірландської економіки на 2012 р. на 1,6%. Раніше аналітики прогнозували зростання на рівні 2,5%.
Через великий зовнішній борг Ірландія опинилася на порозі дефолту, і в листопаді минулого року Євросоюз погодився виділити Ірландії фінансову допомогу в розмірі 67,5 млрд євро. Натомість влада країни зобов'язалися провести програму скорочення бюджетних витрат, а також знизити дефіцит бюджету до 3% ВВП до 2015 р.