ua en ru

Ірландія відмовилася приймати "список Магнітського"

Ірландський парламент не буде приймати "список Магнітського", на фігурантів якого, російських чиновників, планувалося накласти візові та фінансові санкції. Про це повідомляє The Irish Times. Зі звернення комітету парламенту Ірландії з міжнародних справ до уряду країни вилучено відповідні пункти.

Сенатор Джим Волш від партії "Фіанна Файл", який був ініціатором введення "чорного списку" для російських чиновників, висловив разочарвання тим, що, у підсумку, санкції введені не будуть. За пом'якшення тону звернення парламенту стосовно РФ висловилися сенатори від правлячої "Фіне Гел".

Підсумковий документ в остаточній редакції парламентського комітету з міжнародних справ містить лише вираз "заклопотаності" у зв'язку зі смертю російського юриста компанії Hermitage Capital Сергія Магнітського.

Зазначимо, що 25 квітня стало відомо, що на початку березня посол РФ в Ірландії Максим Пєшков направив лист до комітету з міжнародних справ ірландського парламенту, в якому писав, що прийняття "списку Магнітського" може "негативно позначитися на хід переговорів щодо угоди про усиновлення російських дітей-сиріт"між Росією Ірландією.

"Список Магнітського" складається з 18 російських чиновників, на думку американської влади, причетних до загибелі Магнітского в СІЗО в 2009 році. Крім того, в списку фігурують двоє громадян РФ, підозрюваних у вбивстві колишнього охоронця Рамзана Кадирова у Відні та головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбнікова.

Читайте також: Закритий "список Магнітського" в два рази коротше основного.