ua en ru

Ірина Муштіна: "Потрібно зосереджуватись на точній сегментації ЦА, персональній доставці повідомлень та інноваційних форматах взаємодії зі споживачами"

Ірина Муштіна: "Потрібно зосереджуватись на точній сегментації ЦА, персональній доставці повідомлень та інноваційних форматах взаємодії зі споживачами"

У лютому вже традиційно представники кращих агентств країни зустрічаються на конференції UADigitals, щоб обговорити майбутні тренди та задати ритм українського інтернет-маркетинга. Цього року UADIGITALS 2018 вперше в своїй історії була дводенною. Best cases від агентств - лідерів професійних рейтингів та інноваційний погляд на digital marketing стали темами потоків першого дня. Другий день всім учасникам конференції запам'ятався секціями AdTech про технології рекламного майбутнього та найнесподіванішими лайфхаками професій від досвідчених діджітальників. Модератором та ідейним натхненником другого дня конференції була Ірина Муштіна - CEO CF.Digital, засновник комітету DDC, член ВРК, спікер Best Marketing Practices, учасник програми Google Elevator.

- Ірина, в перший день конференції ви були спікером в потоці Understanding Digital Marketing, другого дня – модератором потоків AdTech і лайфхаки професії. Як вам в новому для себе амплуа - модератор конференції?

Так, я вперше модерувала такий великий професійний захід. Відверто кажучи, я думала, буде легше. Виступ з доповіддю – це короткочасна концентрація, півгодини-годину. Сфокусувався, розповів і розслабився.

Коли модеруєш, все по-іншому. Ти повинен бути в повному фокусі до доповіді, під час і після. По-перше, правильно спікера представити. Я знаю це по собі. Це надає запал, упевненість в собі та трохи розслабляє. Адже багато хто – професіонал своєї справи, але не доповідач з великим досвідом. Це завжди викликає хвилювання. Тому моїм завданням було їх підтримати як перед доповіддю, так і після: влучним запитанням або комунікацією з залом. І скажу вам - це було неймовірно корисно: я позначила для себе декілька цікавих моментів.

- Що нового відкрили для себе в цьому челенджі?

У цьому, як і в будь-якому іншому челенджі - а у мене якраз закінчився мій челлендж про 300 слів в день - я завжди відкриваю одне. Челендж, виклик - це перевірка сили твого бажання або цілі. Коли мета дійсно важлива, процес досягнення дається легко і практично немає шансів програти. Я дуже хотіла провести другий день на висоті, тим більше, що це була моя ініціатива розширити UADigitals, додавши AdTech і лайфхаки професії. Тому я взяла на себе відповідальність за те, щоб слухачам було корисно і цікаво, а спікери відчували себе комфортно. Я готувалася, тому вважаю, що вийшло неймовірно круто. Отже, висновок челенджа: важливість мети обумовлює процес її досягнення. Якщо не вийшло, значить було не потрібно.

Ірина Муштіна: "Потрібно зосереджуватись на точній сегментації ЦА, персональній доставці повідомлень та інноваційних форматах взаємодії зі споживачами"

-Де легше: виступати з доповіддю перед слухачами чи модерувати спікерів?

Легше там, де ти відчуваєш, що аудиторія зацікавлена доповіддю. Звичайно, це багато в чому залежить від спікера, від його подачі, харизми, емоцій. Але іноді аудиторія завмирає, "занурюється в телефони", виходить серед доповіді або розмовляє прямо на перших рядах. Таке зневажливе ставлення завжди збиває спікерів, якщо тільки це не професійні "доповідачі". Але такі у нас здебільшого в Верховній раді - там їх нічим не зіб'єш!

-Ірино, чому темою другого дня ви вибрали саме AdTech і лайфхаки професії?

Вже в минулому ті часи, коли досить було намалювати красиву картинку та розмістити її на бордах або зверстати з неї сайт. Креатив - незмінно необхідна (роблю акцент на цьому слові) складова будь-якої комунікації, але його вже недостатньо. Тепер потрібно фокусуватися на точній сегментації ЦА, персональній доставці повідомлень, інноваційних форматах взаємодії, оптимізації ресурсів на всіх етапах комунікації зі споживачами. "Вручну" це зробити не реально. Тому технології стають незмінною і дуже важливою складовою рекламно-комунікаційного ринку.

-А який ваш особистий лайфхак професії?

Знаєте, існує така фраза: "Мій життєвий принцип – відсутність життєвих принципів"! Раніше, я її розуміла по-іншому, думаючи, як це так, що за люди такі - безпринципні! Тепер моя думка змінилася. У принципах немає нічого хорошого. Вони повинні змінюватися, адаптуватися під повороти життя. Нерозумно стояти на своєму, якщо воно, твоє, не працює. Але є одна річ, яка повинна залишатися незмінною – цінності. У мене в компанії їх 7: інноваційність, ефективність, гнучкість, відкритість, чесність, позитив і любов. Щоб бути успішним у своїй професії, потрібно бути вірним своїм цінностям і людей в команду обирати відповідних. Коли команда складається з однодумців (я не маю на увазі, що всі повинні бути однакові, навпаки, кожен повинен бути незалежним та індивідуальним), коли команда об'єднана спільними цінностями та цілями – синергія зашкалює. А принцип контролю, рамок, відособленості і конвеєра (коли кожен робить свою частину роботи, не занурюючись в проект вцілому) зараз не працює. У будь-якому випадку, для великих проектів! А ми створюємо саме такі.