ua en ru

Ірина Мірошник увійшла в топ-100 найвпливовіших жінок України

Ірина Мірошник увійшла в топ-100 найвпливовіших жінок України

У рейтинг "ТОП-100 найвпливовіших жінок України" за версією журналу "Фокус" увійшла Ірина Мірошник - голова правління ПАТ "Укрпластик", найбільшого в Східній Європі виробника гнучких пакувальних матеріалів для харчової, косметичної, фармацевтичної та інших галузей.

Продукцію "Укрпластика" використовують як українські виробники, так і транснаціональні компанії Danone, Lactalis, Nestle, Kraft Foods", "Рошен", "АВК" та інші. За підсумками 2014 року, дохід "Укрпластика" зріс на 200 млн грн до 1,5 млрд грн. Як пояснює Ірина Мірошник, розвиватися криза допомагає розширення географії збуту та освоєння нових сегментів застосування гнучкої упаковки.

"Неоднозначна ситуація в країні вимагає особливого ставлення до справи - треба бігти з усіх ніг, щоб залишатися на місці. А щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум удвічі швидше," - каже Ірина Мірошник.

Крім бізнесу, Ірини Мірошник довелося займатися законотворчістю - вона брала участь в доопрацюванні Закону "Про відходи", зазначає "Фокус".

За її словами, якщо б в країні перероблялася хоча б половина відходів, додатковий дохід від реалізації вторинної сировини склав би 3 млрд гривень.

"В Україні потрібно створити ефективну систему утилізації та переробки відходів, яка збереже екологію і дасть можливість державі отримувати прибуток", - говорить Ірина Мірошник про важливість цього законопроекту.

Громадська діяльність в життя Мірошник також займає важливе місце. Підприємець очолює Благодійний Фонд імені Олександра Галкіна та Асоціацію гнучкої упаковки України, в рамках яких просуває і реалізовує безліч соціальних та громадських ініціатив.

"Згідно з даними ООН, 11% населення Землі голодує. В Європі регулярно недоїдають 12, 9% людей, з яких і на Україну, як на частину Європи, припадає істотна частка. У той же час, за даними Організації Об'єднаних Націй, третина світового продовольства йде у відходи через неправильні умови використання, зберігання і споживання. При цьому, якщо продукти упаковані виробниками, то обсяги втрат знижуються не менш ніж у три рази! У ситуації, яка склалася і в світі, і в нашій країні із забезпеченням людей продовольством, викидати третину продуктів на смітник просто асоціально, нечесно і несправедливо. З 2011 року в світі діє проект ООН "Initiative Save Food", який спрямований на боротьбу з голодом за рахунок заходів щодо зменшення кількості невикористаних викинутих продуктів харчування. Переконана, що нам в Україні потрібно підтримувати і впроваджувати такі соціальні ініціативи, щоб змінити ментальність людей, а також забезпечити правильне і корисне для суспільства використання ресурсів", - говорить вона.

Рейтинг "ТОП-100 найвпливовіших жінок України" від журналу "Фокус" публікується протягом 10 років, серед його учасниць - представниці політики, бізнесу, науки, спорту, шоу-бізнесу і медіасфери.