ua en ru

В Ірані заявили про викриття десятків шпигунів у держустановах

В Ірані заявили про викриття десятків шпигунів у держустановах Фото: Махмуд Алаві (wikimedia.org Mostafameraji)

Також влада Ірану в серпні провела антитерористичну операцію

Глава держбезпеки Ірану Махмуд Алаві заявив про викриття і арешти десятків шпигунів, які працювали в різних державних установах. Про це повідомляє Press TV.

Разом з тим Алаві не вказав, в інтересах яких країн збирали інформацію заарештовані, але уточнив, що у більшості з них було подвійне громадянство,

Також зазначено, що раніше духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї вказував, що агенти західних спецслужб просочилися у різні державні установи. З такими ж заявами виступали й інші чиновники.

Крім того, глава держбезпеки розповів про антитерористичну операцію, яка стартувала на початку серпня. Її метою стало виявлення екстремістів, які прагнули розпалити в Ірані релігійний конфлікт. За словами чиновника, з'ясувалося, що терористи хотіли вбити кількох священнослужителів.

Успіху спецслужби добилися і у викритті терористичних мереж, пов'язаних з "Ісламською державою". Алаві підкреслив, що злочинців підтримували "ворожі держави".

Нагадаємо, в липні влада Ірану заарештувала 29 осіб за звинуваченням у діях по дестабілізації національної економіки.

Як писало РБК-Україна в минулому році, в Ірані затримали бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), які планували теракти в країні.