ua en ru

В Ірані заявили про ліквідацію 40 "лідерів" ІГ під час ракетного удару по Сирії

В Ірані заявили про ліквідацію 40 "лідерів" ІГ під час ракетного удару по Сирії Ілюстративне фото (ru.espreso.tv)

Іран випустив по східній частині Сирії 6 ракет і вбив 40 "лідерів" ІГ

В Ірані заявили, що ракетний удар, якиого він завдав по Сирії в понеділок, 1 жовтня, вбив 40 "вищих керівників" "Ісламської держави" (ІГ). Про це РБК-Україна повідомляє з посиланням на Reuters.

Дані про ліквідацію терористов підтвердила розвідка.

"На основі отриманої нами інформації, в цій атаці були вбиті близько 40 вищих керівників ІГ", - заявили в аерокосмічному підрозділі іранської гвардії на брифінгу у вівторок.

Повідомляється, що Іран випустив шість ракет по цілях в районі Абу-Кемаль у східній Сирії в помсту за напад на військовий парад в Ірані 22 вересня, в результаті якого загинули 25 людей. Майже половина з числа загиблих були членами Революційної гвардії Ірану.

Також відомо, що "Ісламська держава" і Національний опір Ахваза, сепаратистський етнічний арабський рух в Ірані, взяли на себе відповідальність за напад 22 вересня, але не надали переконливих доказів.

Як зазначає Reuters, іранська військова підтримка має життєво важливе значення для надання допомоги президенту Сирії Башару Асаду в ході громадянської війни в країні.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-україна 1 жовтня, Іран завдав удару по позиціях такфиристов в Сирії у відповідь на вересневий теракт в Ахвазі.